onsdag den 16. januar 2008

Uge 7: Musik og mp3

Ting 13: Sådan betjener du din mp3-afspiller

Vejledning

For at håndtere de nye digitale medier, kræver det noget hardware. I denne uge skal vi kigge lidt på en af de bærbare teknologier, som er blevet rigtig populær.
Det er vel nok de færreste der ikke har hørt begrebet mp3 eller mp3-afspiller.


Mp3 er et filformat, som bruges til at gemme lydfiler med. Det gode ved en mp3-fil, er at den ikke fylder særlig meget. Man kan derfor let gemme masser af mp3-filer, uden at skulle bruge særlig meget plads.

En mp3-afspiller er en lille bærbar tignest, som du kan bruge til at afspille dine digitale mp3-filer. Din pc kan typisk også gøre det, men den er lidt svær at slæbe rundt under armen. Så vil du høre musik eller andet, når du er på farten, så kan man benytte en lille mp3-afspiller.
Den afspiller du har fået udleveret er en Creative ZEN og er kendetegnet ved at den er meget handy og let at betjene. Samtidig har den masser af plads til alle dine filer.

Opgave 1
Overfør en valgfri cd til din mp3-afspiller via Media Explorer. Se trin 4 i den medfølgende manual til din Creative afspiller.

Opgave 2
Indstil radioen på din mp3-afspiller. Se side 148 i den medfølgende manual.


Ting 14: Download musik fra Netmusik

Direkte link
Vejledning

Netmusik er bibliotekernes netservice, hvor man kan låne musik digitalt. Musikken man låner kan afspilles i en uge og holder op med at fungere, når udlånstiden er udløbet. I denne uge skal I derfor have MP3-afspilleren frem og prøve at downloade musik og overføre til afspilleren.
Musikken er DRM-beskyttet (læs mere om dette på Netmusik hvis I er interesserede), så hvis I får problemer med Windows Media Player på grund af det, så sig det endelig til de søde eksperter. Så kommer vi susende!

Opgaver:
Kig rundt på Netmusik, find noget musik og download det til computer og MP3-afspiller.

1 kommentar:

Kvinde med pinde sagde ...

Netmusik - og problemer!
For at downloade netmusik til sin pc, skal man bo i Roskilde. Men ved at ændre kommunekoden til 265 i global lånerinformation - faneblad 2, kan man downloade.

Når man kommer til pkt. 8 i vejledningen, og ikke kan klikke på "hent", er det p.gr.a. fejl i Netmusik.dk. Ulrik er ved at undersøge sagen.